Loading...
Calligaris Flagship Store – Milan2019-02-01T11:24:08+00:00

Project Description

TYPE OF INTERVENTION

Complex redevelopment of the Calligaris showroom involving the refurbishment of the spaces, with upgrading of the building, systems and all fixtures.

Within a multi-level space developed around a central patio, works involving:

  • replacement of glazing, windows and doors
  • joinery stairs connecting the floors
  • false ceilings with cornice and lighting cove around the display areas through the installation of backlit Barrisol false ceilings

The interior patio has full-length windows, with frame profiles and flooring made from floating wooden slats.

The internal staircases have been entirely custom-made using metal framing straps into which have been inserted glass parapets with visible wires.

Works included the supply and installation of sliding screens in slatted wood that enable the layout of the exhibition spaces to be modified as required.